15 kwietnia miałam okazję po raz drugi uczestniczyć w spotkaniu w siedzibie Unilevera w Warszawie. Tematem przewodnim spotkania były sosy. Przygotowanie dobrego sosu wcale nie jest takie proste, jak może się wydawać. Mnogość składników do przygotowania, proces zabielania albo zasmażania, dodanie produktów we właściwej kolejności – to wszystko sprawia, że sos czasem nie zachwyca – jest zbyt rzadki albo mimo energicznego mieszania, wciąż ma grudki. Szef kuchni marki Knorr – Piotr Murawski opowiedział nam jak wygląda przyrządzanie prawdziwej bazy do sosu na kościach cielęcych oraz udzielił wielu praktycznych wskazówek, jak przyrządzić smaczny sos.
Wspólnie z innymi blogerkami przygotowałyśmy: sos kurkowy, sos winny, sos z zielonego pieprzu, sos balsamico, sos Robert, sos Beurre Blanc, sos ziołowy, sos z różowym pieprzem, sos cytrynowy, sos Cumberland, pyszne sałatki: cobb salad i sałatkę hawajską a na deser czekoladowe fondue, briosz z jabłkiem i cesarski placek.