Dziś mam dla Was pomysł na zdrowy i smaczny obiad. Ostatnio z zaciekawieniem sięgnęłam po produkt firmy SyS – kaszę jęczmienną z soczewicą. Na opakowaniu była propozycja wykorzystania jej jako dania obiadowego z jajkiem sadzonym i kubkiem kefiru.
W składzie produktu oprócz kaszy znajduje się soczewica czerwona (15%), pomidor suszony, marchewka suszona oraz cebula prażona (cebula, olej roślinny). Kaszę gotujemy w osolonej wodzie około 20 minut. Na maśle smażymy jajka sadzone. Nakładamy kaszę na talerze, na każdą porcję kaszy kładziemy usmażone jajko i polewamy pozostałym masłem. Podajemy z zimnym kefirem. Porcja z pudełka wystarczy dla 3 osób. Połączenie kaszy z jajkami sadzonymi i kefirem to bardzo smaczna i zdrowsza alternatywa dla ziemniaków. Polecam!
Na obiad dla 3 osób potrzebujemy:
- opakowanie kaszy jęczmiennej z soczewicą
- 3 jajka
- 3 łyżki masła
- sól
- kefir
Smacznego :)
1 komentarz
Takiego zestawu jeszcze nie jadłem. Ciekawe jak smakuje