Wegetariański burger z soczystym kapeluszem dużej pieczarki portobello.

Ingredients
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 ząbek czosnku
- 4 portobello bez łodyg
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka ostrego sosu paprykowego
- 4 małe bułki
- 4 plastry cheddara
- garść roszponki
- sól, pieprz
Instructions
- W miseczce mieszamy oliwę, ocet, przeciśnięty przez praskę czosnek, dużą szczyptę soli i pieprzu.
- Kapelusze grzybów dokładnie smarujemy przygotowaną marynatą. Zostawiamy na godzinę.
- Majonez mieszamy z ostrym sosem paprykowym (do smaku).
- Grillujemy grzyby, pod koniec kładziemy na każdy kapelusz po plasterku sera, aby się lekko stopił.
- Bułki smarujemy majonezem, nakładamy roszponkę i zgrillowane grzyby. Podajemy od razu.