Domowe burgery, ze świeżymi warzywami i kotletem z pieczarek i boczniaków.

Ingredients
- 25 dag pieczarek
- 25 dag boczniaków
- jajko
- cebula
- czerstwa bułka
- jajko i bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
- pomidor
- rukola
- cheddar
- majonez
- sól, pieprz
- 4 bułki
Instructions
- Bułkę namaczamy.
- Cebulę drobno siekamy i przesmażamy na odrobinie oleju, aż się zezłoci.
- Grzyby trzemy na tarce i mieszamy z przesmażoną cebulą.
- Bułkę porządnie odciskamy.
- Dokładnie mieszamy grzyby z bułką i jajkiem. Nie solimy, ponieważ puszczą sok i kotlety rozlecą nam się na patelni.
- Z gotowej masy formujemy w dłoniach kotlety, obtaczamy je w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
- W międzyczasie tostujemy bułki.
- Na dolnej części bułki kładziemy plaster cheddara, następnie kotlet. Posypujemy go świeżo mielonym pieprzem i solą. Następnie kładziemy łyżkę majonezu, plaster pomidora, garść rukoli i przykrywamy górną częścią bułki.
4 komentarze
Uwielbiam takie burgery, a najlepiej na domowej bułce :)
o tak :)
Wygladają idealnie. Piękne i pyszne. Ślinka cieknie.
Pozdrawiam:)
dziękuję :) buziaki