Macie już pomysł na dzisiejszy obiad? Może gulasz?

Ingredients
- 800 g łopatki wieprzowej
- 600 g brukselki
- 2 cebule
- 3-4 pomidory lub koncentrat pomidorowy
- szklanka rosołu
- łyżeczka suszonego tymianku
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Instructions
- Mięso kroimy w kostkę, cebulę w plastry.
- W dużym rondlu rozgrzewamy 2 łyżki oleju i podsmażamy mięso z cebulą. Dolewamy rosół. Dusimy pod przykryciem, aż mięso zmięknie.
- Brukselkę myjemy. Dodajemy do mięsa i dusimy jeszcze przez około 20 minut.
- W trakcie duszenia dodajemy pokrojone w kostkę pomidory lub 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego oraz łyżeczkę tymianku.
- Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
1 komentarz
Podoba mi się takie połączenie smaków. Świetny pomysł