Papryka to jedno z moich ulubionych warzyw. Można ją przygotować na wiele sposobów, faszerowaną, grillowaną, pieczoną, z mięsem, serem, z innymi warzywami. Na słodko i na pikantnie. Dziś coś bardzo ostrego. Zapraszam na leczo pepperoni.

Ingredients
- 5 kolorowych papryk
- 1 papryczka chili
- 20 dag kiełbasy pepperoni w plastrach (może być salami)
- 4 pomidory (lub koncentrat pomidorowy)
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- słodka i ostra mielona papryka
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Instructions
- Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
- W głębokim rondlu rozgrzewamy trochę oleju. Wrzucamy cebulę, kiełbasę pokrojoną na paseczki i podsmażamy.
- Paprykę kroimy w niezbyt dużą kostkę lub plasterki.
- Papryczkę chili dokładnie oczyszczamy z ziaren i kroimy.
- Czosnek obieramy i również kroimy.
- Wrzucamy wszystkie warzywa do rondla. Dusimy, aż papryka lekko zmięknie.
- Pomidory obieramy ze skórki, kroimy, wrzucamy do rondla. Dusimy jeszcze 10 minut, doprawiamy do smaku.
- Podajemy z pieczywem lub ryżem.
3 komentarze
O mniam ! Ależ pysznie wygląda to leczo :)
Pozdrowienia
o to ja poproszę dużą porcję …bo uwielbiam peperoni i ostre jedzonko:)
mniam.. na obecna pore idealne.