Prosta zapiekanka idealna na szybką kolację lub obiad. Smaczna także z mozzarellą.

Ingredients
- ziemniaki
- pomidory
- natka pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- mielony kminek
- oliwa
- starty żółty ser lub parmezan
Instructions
- Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy ze skórki i kroimy na centymetrowe plastry.
- Pomidory myjemy i również kroimy na plastry (możemy wcześniej je sparzyć i obrać ze skórki).
- Natkę siekamy, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
- W nasmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym układamy na przemian plastry ziemniaków i pomidorów, oprószając je solą, pieprzem, kminkiem, natką i czosnkiem.
- Skrapiamy wszystko oliwą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.
- Wyjmujemy, posypujemy serem i zapiekamy jeszcze chwilę, aż ser się roztopi.