Delikatne w smaku kotleciki z jajek i kaszy.

Ingredients
- 6 jajek
- 1/3 szklanki kaszy jaglanej
- łyżka bułki tartej plus do obtaczania gotowych kotlecików
- sól, pieprz do smaku
- pół pęczka koperku
- olej do smażenia
Instructions
- 5 jajek gotujemy na twardo. Przelewamy zimną wodą i obieramy ze skorupek.
- Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości (około 15 minut pod przykryciem na małym ogniu).
- Jajka przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy kaszę, wbijamy jajko. Doprawiamy solą, pieprzem, wsypujemy łyżkę bułki tartej i posiekany koperek. Dokładnie mieszamy i formujemy nieduże kotleciki.
- Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju (na średnim ogniu), aż wierzch się przyrumieni.