Sezon na czarną porzeczkę powoli się kończy, więc korzystam z niej dopóki jeszcze jest. Czarna porzeczka to bomba witaminowa, a lody, które Wam dziś proponuję świetnie sprawdzą się dla dzieci. Możecie dosłodzić je miodem albo cukrem trzcinowym.

Ingredients
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- pół szklanki wiórków kokosowych
- szklanka czarnych porzeczek
- cukier trzcinowy lub miód
Instructions
- Wiórki kokosowe wsypujemy do miseczki, zalewamy szklanką wrzątku, przykrywamy i odstawiamy na dwie godziny.
- Blenderem miksujemy na gładko wiórki razem z wodą w której się moczyły oraz ugotowaną kaszą. Dosładzamy do smaku cukrem trzcinowym lub miodem.
- W osobnej misce blendujemy czarne porzeczki i również dosładzamy do smaku
- Nakładamy na przemian kaszę i porzeczki do foremek do lodów, tak aby powstały warstwy.
- Wkładamy do zamrażarki.
2 komentarze
Nigdy nie lubiłem kaszy Jaglanej, ale lody … :> czemu by nie , może z czarną porzeczką by spróbować, może jutro jak będzie upał zrobię ten przepis :)
Pozdrawiam
Jan
Lody pożeczkowe aż kuszą, na tych zdjęciach żeby je móc spróbować. Porzeczka to mój ulubiony owoc. Już zaczynam sobie wyobrażać, jak to może smakować w połaczeniu z lodami.