Bardzo sycące danie z kaszą jaglaną. Szybkie do przygotowania, ponieważ mięsa nie musimy wcześniej przesmażać. Najlepsze z sosem pomidorowym.

Ingredients
- 4 czerwone papryki
- 200 g kaszy jaglanej
- 250 g mielonego mięsa
- sól, pieprz do smaku
- oliwa
Instructions
- Kaszę gotujemy w osolonej wodzie.
- Z papryk usuwamy gniazda nasienne, kroimy je na połówki.
- Surowe, mielone mięso mieszamy z kaszą, dodając sól i pieprz.
- Połówki papryk układamy w posmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym i nakładamy w nie farsz.
- Piekarnik nagrzewamy do 185 stopni.
- Przykrywamy papryki folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na 45 minut.
Notes
Najlepsze z sosem pomidorowym.
1 komentarz
Mmm wygląda apetycznie. Będę próbowała zrobić w domu :D