Dziś kolejna potrawa z kuskusem – faszerowana papryka.

Ingredients
- 4 czerwone papryki
- pół szklanki kaszy kuskus
- szklanka gorącego bulionu warzywnego
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- kilka pomidorków koktajlowych
- 100 g sera feta
- czarne oliwki (kilka sztuk)
- oliwa z oliwek
Instructions
- Kuskus wsypujemy do miski i zalewamy wrzącym bulionem. Odstawiamy, aby kasza wchłonęła cały płyn. Dodajemy posiekaną natkę i doprawiamy w razie potrzeby solą i pieprzem.
- Pomidorki kroimy na ćwiartki.
- Mieszamy kuskus z pomidorkami, fetą i pokrojonymi oliwkami.
- Paprykom odcinamy czubki, usuwamy gniazda nasienne.
- Żaroodporne naczynie natłuszczamy oliwą.
- Papryki wypełniamy przygotowanym kuskusem i układamy w naczyniu.
- Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i zapiekamy, aż papryka zmięknie.
8 komentarzy
Wyglądają magicznie. ‚Opalenizna’ na czapeczkach to już wyższy stopień wtajemniczenia. Jak to zrobiłaś?! :)
Pozdrawiam. :)
to piekarnik nie ja ;)
wygląda oszałamiająco! a smakuje zapewne jeszcze lepiej:) pozdrowionka
częstuj się proszę :) pozdrawiam
Pysznosci! :))
ale piękne zdjęcie! ulala! udało Ci się znakomicie :) powinnaś być z siebie dumna! także danie wygląda bardzo apetycznie!
pełne dobroci! wspaniale wyglądają te papryczki :)
Alez za mna ‚chodzi’ taka papryka! Wlasnie z serem feta i z oliwkami! Kurcze, przegladanie tych blogow bez sniadania, to ZAWSZE jest zly pomysl….