Efektowna i smaczna przekąska. Można do niej użyć zwykłego makaronu typu nitki i dowolnie modyfikować nadzienie dodając na przykład pieczarki lub inny rodzaj sera (pleśniowy, żółty).

Ingredients
- makaron szpinakowy tagliatelle
- bekon w plasterkach
- mozzarella
- cebula
- oliwa
- pomidory
- sól
- tymianek
Instructions
- Makaron gotujemy al dente.
- Bekon i cebulę kroimy i smażymy na odrobinie oliwy.
- Z makaronu formujemy gniazdka i układamy je na natłuszczonej blasze. Na środek każdego dajemy porcję bekonu z cebulą, kawałek mozzarelli, kładziemy plasterek pomidora,solimy i posypujemy tymiankiem.
- Zapiekamy 10 minut w 200 stopniach.
6 komentarzy
A ostatnio zastanawiałam się co zrobić z mozzarellą i teraz mam odpowiedź!!!
:)
Pieknie wygląda i bardzo apetycznie :)
dziękuję Majanko :)
Swietnie wygladaja te gniazdka, zielony makaron i czerwone pomidory to dobrana para.
Gniazdka wyglądają smakowicie:)
A miłośnikom bekonu polecam wpis o festiwalu, który obchodzony jest w Stanach. Bekon, bekon, tylko bekon;)
http://americanica.wordpress.com/2012/04/14/niech-zyje-bekon/