Co dziś na obiad? Makaron z wędzonym pstrągiem. Tak, tak… znowu makaron. Bo makaron jest dobry na wszystko ;) Szczególnie w zdrowej wersji z rukolą, wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami i oliwą. Uwielbiam!

Ingredients
- 1 mały wędzony pstrąg
- porcja makaronu dla dwóch osób
- 2 ząbki czosnku
- mała cebula
- łyżka suszonej bazylii
- pół słoiczka suszonych pomidorów
- rukola
- oliwa
Instructions
- Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i zostawiamy na sitku do odcieknięcia.
- Z pstrąga usuwamy skórę i ości i dzielimy go na małe kawałki.
- Suszone pomidory odsączamy z oliwy i kroimy w paseczki.
- Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy suszoną bazylię, cebulę i czosnek i smażymy, uważając aby czosnek się mocno nie przyrumienił. Dodajemy makaron, pokrojone suszone pomidory, mieszamy i zdejmujemy z ognia.
- Przekładamy makaron na talerze, posypujemy rukolą i kawałkami wędzonego pstrąga.
2 komentarze
pyszniutko :)uwielbiam takie sałatki!
Dziękuję, pozdrawiam :-)