Kolejna odsłona faszerowanych pomidorów. Polecam również pomidory faszerowane parmezanem i bułką z tego przepisu.

Ingredients
- 4 duże pomidory
- 4-6 pieczarek
- szklanka ugotowanego makaronu (drobnego)
- 1 cebula
- garść startego żółtego sera
- łyżeczka rozmarynu
- sól, pieprz
- odrobina oliwy
Instructions
- Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i pokrojone w cienkie paseczki pieczarki. Smażymy mieszając od czasu do czasu.
- Pomidory myjemy, odcinamy górne części i wydrążamy środki.
- Wydrążony miąższ dodajemy do smażonej cebuli i pieczarek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy mieszając, aż odparuje większość płynu. Mieszamy z makaronem, tartym serem i rozmarynem.
- Pomidory układamy w natłuszczonej formie żaroodpornej i wypełniamy farszem.
- Zapiekamy 30 minut w 180 stopniach.
9 komentarzy
Piękne zdjęcie! I smakowity przepis, do szybkiego wypróbowania!
wspaniały pomysł!!! piękne zdjęcia :)
Ciekawe nadzienie i baaardzo apetyczne zdjęcie !:)
dziękuję :) :) :)
efektowne są bardzo :-)
świetnie się prezentują aż ślinka cieknie! :) Dziękujemy za zdjęcie, zapraszamy do pobierania naszych bannerków! :)
A czy równie dobrze smakują na zimno??
super przepis, aczkolwiek pomidorki pękają przy pieczeniu i farsz wychodzi na boki. Jest na to jakiś sposób czy ja źle robię? ;)
pomidory pękają gdy są mocno dojrzałe albo zbyt długo siedzą w piekarniku, można po prostu obserwować i skrócić czas pieczenia :)
pozdrawiam :)