Lekka i oryginalna wersja spaghetti.

Ingredients
- 40 dag spaghetti
- po 2 łyżki oliwy i skórki otartej z cytryny
- po 1/4 szklanki czarnych oliwek i soku z cytryny
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 2 czerwone papryczki chili
- 60g rukoli (około pół opakowania)
- 1/2 szklanki startego parmezanu
- sól
- pieprz
Instructions
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź.
- Na rozgrzanej oliwie krótko podsmaż czosnek i oliwki. Dodaj posiekane chili, skórkę oraz sok z cytryny, smaż minutę.
- Rukolę umyj i oczyść z ogonków.
- Makaron wymieszaj z sosem, rukolą i parmezanem, przypraw do smaku solą i pieprzem.
3 komentarze
uwielbiam! <3 tylko zamiast parmezanu sypię płatki drożdżowe, bo weganką jestem :)
Pysznie wygląda ten makaronik :)
Pyszssszzznie wygląda:) Szukam inspiracji na jutrzejszy obiad, a jestem teraz taka głodna. O tej godzinie – matko :|