Czy wiecie, że 25 października to Światowy Dzień Makaronu?
Wszystkich, którzy kochają makaron zapraszam na pyszne tagliatelle z pieczarkami i papryką w sosie śmietanowym. Smacznego!

Ingredients
- 400 g makaronu
- 400 g pieczarek
- 2 czerwone papryki
- 1 cebula
- łyżka oliwy
- sól
- pieprz
- 2 łyżki mąki
- o,5 szklanki śmietanki
Instructions
- Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.
- Cebulę obieramy i drobno siekamy.
- Pieczarki oczyszczamy i kroimy w cienkie paseczki.
- Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki.
- W głębokim rondlu rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy cebulę.
- Dodajemy pieczarki i paprykę i dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż zmiękną.
- Wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy.
- Dodajemy śmietankę, doprawiamy i gotujemy jeszcze przez chwilę.
- Mieszamy z makaronem i podajemy.
5 komentarzy
Musiał być pyszny! pozdrawiam serdecznie
Nie ma to jak dobry makaron!:)
prosty smaczny makaron. nic wiecej nie trzeba.
No to pięknie, przegapiłam dzień ‚kluchy’ której używam chyba najczęściej. Nic to, nadrobię w przyszłym roku ;) Piękny blog. Pozdrawiam.
http://www.mamprzepis.pl
Smaczne i syte danie, które zaserwowałam podczas walki oglądanej przez mego Lubego w towarzystwie znajomych :) Stąd też wiem, że jest syte bo wykarmić te bestie to nie lada wyjątek :)