Pomysł na sycący, szybki obiad, który każdy bez problemu przygotuje.

Ingredients
- około 250 g tortellini z dowolnym nadzieniem
- 1,5 szklanki passaty pomidorowej
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki kremowego serka (może być ricotta albo zwykły twarożek)
- łyżka oleju
- pół łyżeczki ziół prowansalskich albo świeże, posiekane listki bazylii
- sól do smaku
- 4 łyżki tartego żółtego sera
Instructions
- Tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
- W rondelku przygotowujemy sos. Na oleju szklimy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, zioła prowansalskie, wlewamy passatę pomidorową i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu, aż cebula będzie miękka. Na koniec dodajemy kremowy serek i dokładnie mieszamy. Dosalamy do smaku.
- Ugotowane i odcedzone tortellini przekładamy do natłuszczonej foremki żaroodpornej. Polewamy sosem. Posypujemy startym żółtym serem.
- Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 20 minut.
1 komentarz
Obiad bardzo prosty, ale niezwykle smaczny, polecam serdecznie :)