Pieczony w folii. Soczysty i aromatyczny. Pachnący… niezwykle. Obtoczony w domowej roboty mieszance ziół zbieranych o różnych porach roku.

Ingredients
- filet z pstrąga tęczowego* (bez skóry)
- łyżeczka suszonych kwiatów lawendy
- kilka płatków nagietka
- kilka listków bazylii
- 1/2 ząbka czosnku (bardzo drobno posiekanego)
- 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
- łyżeczka suszonej czerwonej papryki w płatkach
- sól
Instructions
- Wszystkie zioła mieszamy i obtaczamy w nich filet z pstrąga. Ilość ziół jest dowolna, im więcej tym bardziej intensywny smak.
- Rybę posypujemy solą, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika.
- Pieczemy około 20 minut, pod koniec pieczenia możemy lekko rozchylić folię, żeby ryba mocniej się przypiekła.
Notes
Pstrąg tęczowy ma delikatne, podobne do łososia mięso i co najważniejsze mało ości.
3 komentarze
no kochana ale apetyczna rybka i to pewnie z twojej cudownej nowej kuchni wiec musi smakować genialnie.
Pysznie wygląda! Smakowite zdjęcie, aż chciałoby się zjeść tego łososia natychmiast. Pozdrawiam.:)
jejku! ale on smacznie wygląda.. nie mam ostatnio serca do rybek, ale po tym zdjęciu jestem w stanie zrobić takie danie w następny weekend!:)