Nie jestem wielbicielką wątróbki, ale w sosie musztardowym smakowała całkiem nieźle ;)

Ingredients
- 0,5 kg wątróbek
- 2 cebule
- szklanka wody
- 2 łyżki śmietany 18 %
- łyżka mąki
- 2 łyżki masła
- 2 lub 3 łyżki musztardy
- pół łyżeczki suszonego tymianku
- 1/2 łyżeczki cząbru
- odrobina oleju
- pieprz,sól
Instructions
- Wątróbkę oczyszczamy, kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy wątróbkę posypując pieprzem.
- Cebulę obieramy i kroimy kosteczkę.
- W głębokim rondlu rozpuszczamy masło i szklimy na nim cebulę. Wsypujemy mąkę i przesmażamy przez chwilę.
- Nie zdejmując z ognia dolewamy wodę (możemy zastąpić ją bulionem) i mieszając doprowadzamy do wrzenia.
- Dodajemy zioła, musztardę oraz śmietanę i przyprawiamy do smaku.
- Do gotowego sosu przekładamy wątróbkę i dusimy przez chwilę na małym ogniu.
5 komentarzy
Nielatwo jest pstryknac zdjecie takiej watrobce ;))
niestety, jest bardzo mało fotogeniczna :(
Bardzo ciekawy pomysł na wątróbkę
Mmm coś w sam raz dla mnie.
Nie jestem również fanem wątróbki ale z takim sosem może smakować rozsądnie