Według przepisu na naleśniki jaglane z bloga Kwestia Smaku. Cienkie, delikatne, ale niełamiące się przy składaniu naleśniki. U mnie dziś z dodatkiem syropu z agawy.

Ingredients
- 115 g mąki jaglanej
- szczypta soli
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- 2 jajka
- 300 ml mleka
Instructions
- Wszystkie składniki dokładnie mieszamy trzepaczką lub mikserem i odstawiamy na 30 minut, aby masa zgęstniała.
- Patelnię natłuszczamy lekko olejem i mocno rozgrzewamy.
- Nakładamy porcjami ciasto, mieszając je za każdym razem przed nabraniem na chochelkę.
- Smażymy z obydwu stron na złoty kolor.
Notes
Z podanych proporcji wychodzi około 6 sztuk dużych naleśników.
3 komentarze
Super, wyglądają bardzo dobrze. Ciekawe czy tez tak smakują! Pozdrawiam serdecznie
Wyglądają cudnie, uwielbiam naleśniki:)
Jakie smakowite! i absolutnie w moim guście;)