Placuszki śniadaniowe z jogurtem i borówkami, sycące i pyszne. Najlepsze ciepłe, polane syropem klonowym. Polecam!

Ingredients
- 200 g gęstego jogurtu greckiego
- 1 szklanka mąki pszennej
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka skórki startej z cytryny
- 6 łyżek mleka
- 1 jajko
- pół łyżeczki ekstraktu waniliowego (niekoniecznie)
- szklanka świeżych borówek amerykańskich
dodatkowo:
- syrop klonowy i płatki migdałowe do dekoracji
Instructions
- Jajko roztrzepać z jogurtem greckim i mlekiem.
- Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i cukrem oraz skórkę cytrynową. Dokładnie wymieszać.
- Dodać borówki.
- Smażyć na rozgrzanym oleju, z obydwu stron, na średnim ogniu.
- Podawać polane syropem klonowym i posypane płatkami migdałowymi. Smacznego!
1 komentarz
Moje ulubione pankejki!! :)