Wegetariańskie kotlety z kaszy gryczanej i twarogu.

Ingredients
- 2 szklanki kaszy gryczanej
- 150 g półtłustego twarogu
- 2 cebule
- 2 jajka
- pół łyżeczki granulowanego czosnku
- 1 łyżka majeranku
- sól – około 2 łyżeczek
- pieprz do smaku
- olej do smażenia i bułka tarta do obtoczenia
Instructions
- Kaszę gryczaną gotujemy na sypko w osolonej wodzie i odstawiamy do wystudzenia.
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy, aż się lekko zezłoci. Studzimy.
- Połowę ugotowanej kaszy mieszamy z cebulą i twarogiem i blendujemy na gładką masę. Dodajemy drugą połowę ugotowanej kaszy, jajko, czosnek, majeranek, sól (do smaku) i pieprz. Dokładnie wyrabiamy.
- Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obydwu stron na rozgrzanym oleju, aż się mocno zrumienią. Podajemy.
Notes
Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym.