Naleśniki z pysznym dodatkiem – duszonym rabarbarem z imbirem. Gotowe naleśniki możemy podać z gęstym jogurtem naturalnym. No i koniecznie oprószone cukrem pudrem.

Ingredients
- 6 łodyg rabarbaru
- 3 łyżki brązowego cukru
- 1 cm imbiru
naleśniki:
- szklanka mleka
- jajko
- szklanka mąki
- łyżka cukru
dodatkowo cukier puder do posypania gotowych naleśników oraz masło do smażenia
Instructions
- Rabarbar obieramy, kroimy na centymetrowe plasterki. W rondelku podgrzewamy rabarbar z cukrem i startym na małych oczkach tarki imbirem. Dusimy pod przykryciem, aż będzie miękki. Próbujemy, jeśli według Was jest za kwaśny, można dosłodzić do smaku.
- Mleko, mąkę, jajko i łyżkę cukru miksujemy.
- Rozgrzewamy patelnię i na odrobinie masła smażymy naleśniki.
- Na każdy naleśnik nakładamy rabarbar, składamy i posypujemy cukrem pudrem.
2 komentarze
Cudo! Kocham rabarbar. Chętnie zjadłabym takiego naleśnika z rabarbarem:)
Pozdrawiam
nie jadłam nigdy naleśników z rabarbarem….:)