To ostatnio mój ulubiony sposób na naleśniki ;)

Ingredients
na naleśniki:
- szklanka mleka
- szklanka mąki pszennej
- 1 jajko
- spora szczypta soli
- olej do smażenia
nadzienie:
- kilka plasterków wędzonego łososia
- małe opakowanie serka mascarpone
- pęczek koperku
- sól
- świeżo mielony pieprz
dodatkowo patyczki do szaszłyków
Instructions
- Miksujemy mleko, mąkę, jajko i szczyptę soli. Smażymy naleśniki (5-6 sztuk). Odkładamy do wystudzenia.
- Każdy naleśnik smarujemy serkiem mascarpone, układamy gałązki świeżego koperku i cienkie kawałki wędzonego łososia. Wedle uznania doprawiamy solą i pieprzem (ja używam tylko pieprzu).
- Wkładamy do lodówki, żeby łatwiej się kroiło. Gdy się schłodzi wyciągamy.
- Każdy naleśnik kroimy na 2-2,5 centymetrowe kawałki i nadziewamy na patyczki do szaszłyków.
9 komentarzy
Świetne! Bardzo mi się podobają. Uwielbiam wędzonego łososia z kremowymi serkami – mascarpone jeszcze nie próbowałam, ale już sobie wyobrażam… Naprawdę super.
Rewelacja!!! Szukam właśnie jakichś fajnych pomysłów na urodzinowe przyjęcie mojego Męża i na pewno zrobię te naleśnikowe szaszłyki!
Ależ one są piękne! :)
świetny sposób podania.
Świetnie, smacznie i apetycznie wyglądają. Gratuluję
Wyglądają smakowicie , zrobie po świętach powiem jak wyszły .Dzięki za przepis !
Fajny szaszlyk. Uwielbiam lososia
Ja również go lubię. To jest jedna z najlepszych ryb.
Na ile szaszłyk jest ten przepis?