Przepis zgodny z dietą warzywną dr Ewy Dąbrowskiej.

Ingredients
- 2 cukinie
- 400 g kiszonej kapusty
- duża cebula
- sól, pieprz do smaku
Instructions
- Cukinię trzemy na tarce, przekładamy do miski, mieszamy z łyżeczką soli i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie dokładnie odciskamy z powstałego soku.
- Kapustę kiszoną mocno odciskamy i kroimy.
- Cebulę drobno siekamy i prażymy na suchej patelni, aż się przyrumieni.
- Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy lekko solą i pieprzem.
- Formujemy niewielkie placuszki i układamy na przykrytej papierem do pieczenia blaszce.
- Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 35-40 minut, aż się zrumienią.
2 komentarze
Wyglądają smacznie. No sprawdzę i dam znać jak wrażenia :)
smacznego! :)