Do tych tortilli możemy też wykorzystać resztki pieczonego kurczaka lub zamarynować w ulubionej przyprawie i usmażyć pokrojony w niewielką kostkę filet z piersi kurczaka.

Ingredients
- 4 placki do tortilli
- 2 upieczone udka z kurczaka
- pomidor
- żółta papryka
- pół czerwonej cebuli lub 1 szalotka
- roszponka
- kapusta włoska
sos:
- kubeczek jogurtu naturalnego
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
Instructions
- Zaczynamy od przygotowania sosu. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę. Jogurt mieszamy z czosnkiem, majonezem i drobno posiekanym koperkiem. Doprawiamy do smaku. Odstawiamy do lodówki.
- Następnie przygotowujemy warzywa. Cebulę kroimy w plasterki. Ćwiartkę włoskiej kapusty drobno siekamy. Pomidora kroimy w plastry. Paprykę w cienkie paseczki.
- Podgrzewamy lekko skropione wodą placki tortilli.
- Każdy placek smarujemy sosem i układamy na nim sałatę, cebulę, pomidora, paprykę i pokrojone na mniejsze kawałki mięso.
- Zawijamy placek i jemy :)
8 komentarzy
lubię takie domowe tortille, zawsze można dać co się chce ;)
Pyyyyszne!:)
bardzo apetyczne:)
uwielbiam w kazdym wydaniu. dzisiaj na kolacje tez robilam ale skromniejsze bo z parowkami.
Prosto i smacznie! To lubię i sama preferuję :) pozdrawiam!
Jednak nie ma jak potrawy przygotowywane w domu. Można wykorzystać wiele składników
Dzieki, właśnie takiego przepisu szukałam. :)
Dodanie świeżej kolendry uczyni to danie jeszcze bardziej „meksykańskim”.