Przepis zgodny z dietą warzywną dr Ewy Dąbrowskiej.

Ingredients
- kapusta kiszona około 800 g
- 3 marchewki
- 1 kalafior
- 2 duże cebule
- łyżka majeranku
- sól i pieprz do smaku
Instructions
- Kapustę gotujemy z dodatkiem majeranku. Studzimy i odcedzamy, mocno odciskając z nadmiaru wody.
- Cebulę kroimy w kosteczkę i „smażymy” bez tłuszczu na suchej patelni.
- Kalafior i marchew gotujemy do miękkości. Studzimy i tłuczkiem do mięsa dokładnie ugniatamy.
- Wszystkie warzywa mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Dłońmi formujemy nieduże kotleciki i układamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia.
- Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 min, aż zaczną się rumienić.