Gofry w pomarańczowym kolorze. Z dodatkiem puree z pieczonej dyni, które zawsze mam w zamrażarce. Polecam!

Ingredients
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5 szklanki mleka roślinnego
- 1 szklanka upieczonej i zblendowanej dyni hokkaido
- 1/4 szklanki oleju
- 3 łyżki syropu klonowego lub cukru
- szczypta soli
Instructions
- Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy proszek do pieczenia i szczyptę soli i mieszamy.
- W osobnym naczyniu mieszamy trzepaczką mleko, olej, syrop klonowy i puree z dyni. Dodajemy do mąki z proszkiem i dokładnie mieszamy.
- Pieczemy w gofrownicy.
- Podajemy z cukrem pudrem albo polane syropem klonowym. Smacznego!
2 komentarze
tyle czasu już się na nie czaję i ciągle mi coś innego wypada… te gofry wyglądają cudnie:)
Dzięki za przepis Nie jestem weganką ale dziewczyna mojego brata jest. Teraz już wiem co zrobię jak mnie odwiedzą. Wyciągnę z szafki mojego starego dezala i narobię gofrów.