Pieczone warzywa mogą być dodatkiem do obiadu lub lekką przekąską.

Ingredients
- 50 dag pomidorów
- cukinia zielona
- cukinia żółta
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju roślinnego
- łyżka oliwy
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
Instructions
- Żaroodporną formę natłuszczamy.
- Obieramy czosnek i cebulę, drobno kroimy i podsmażamy kilka minut na rozgrzanej oliwie. Posypujemy nią dno natłuszczonej formy.
- Warzywa myjemy, kroimy z plastry i układamy na przemian na mieszance cebuli i czosnku.
- Skrapiamy oliwą, posypujemy ziołami prowansalskimi i świeżo zmielonych pieprzem.
- Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.
- Pod koniec pieczenia można posypać tartym żółtym serem.
4 komentarze
ale ladna, taka kolorowa:)
Jakie apetyczne kolorki
Ale pyszna! Piękne kolory. Lubię takie zapiekanki.
Pozdrawiam:)
Proste i śliczne, na pewno wypróbuję :)