Najprostsza surówka z kiszonej kapusty i marchewki. Pasuje idealnie do smażonej ryby z ziemniakami albo do kotletów schabowych. Przygotowuje się ją bardzo szybko.

Ingredients
- 25 dag kiszonej kapusty
- 2 marchewki
- cebula
- łyżka cukru
- 4 łyżki oleju rzepakowego
Instructions
- Kapustę kiszoną odsączamy i drobno kroimy.
- Marchewkę obieramy, myjemy i trzemy na drobnych oczkach tarki.
- Cebulę obieramy i drobno siekamy.
- Mieszamy kapustę, startą marchewkę i cebulę. Dodajemy olej rzepakowy i cukier. Dokładnie mieszamy. Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna dodajemy więcej cukru (do smaku).
- Odstawiamy na pół godziny, żeby cukier się rozpuścił a całość przegryzła.
4 komentarze
samo zdrowie :)
i do tego jakie smaczne ;)
najprostsza = najlepsza! bezkonkurencyjna ;)
jasne że tak :)