Już nie mogę doczekać się rozpoczęcia sezonu grillowego. Jednak na razie musi wystarczyć mi grillowa patelnia ;) Do przygotowanej przeze mnie sałatki świetnie pasują grillowane lub smażone kiełbaski.

Ingredients
- 1 kg ziemniaków sałatkowych
- 1 cebula
- 4 łyżki octu winnego
- 1 łyżka musztardy gruboziarnistej
- 1 łyżeczka cukru
- 5 łyżek oliwy
- 200 ml bulionu warzywnego
- szczypior
- sól, pieprz do smaku
Instructions
- Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Gdy całkiem wystygną obieramy i kroimy w plastry.
- Sos: cebulę szatkujemy i wrzucamy do 200 ml gotującego się bulionu. Gotujemy, aż straci chrupkość. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy ocet, musztardę, oliwę, cukier, sól i pieprz do smaku.
- Przygotowanym sosem polewamy ziemniaki. Posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.
1 komentarz
Mniam, jak smakowicie. Nigdy nie jadłam tej sałatki.
Pozdrawiam:)