Najlepsze z kefirem, maślanką lub kiełbaską z grilla.

Ingredients
- 800 g małych ziemniaków
- 10 ząbków czosnku
- 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
- łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
- łyżeczka soli
- 6 łyżek oliwy lub oleju
Instructions
- Ziemniaki wyszorować, nie obierać.
- Czosnek umyć, pozostawiając poszczególne ząbki w łupinkach.
- Naczynie żaroodporne posmarować oliwą, oprószyć solą i pieprzem.
- Włożyć ziemniaki, posypać resztą przypraw i skropić pozostałą oliwą.
- Piec około 1-1,5 godziny (zależy od wielkości ziemniaków) w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, często obracając.
- Pod koniec posypać rozmarynem.
3 komentarze
Jakie apetyczne!
Super pomysł na smaczną potrawę z ziemniaków
Uwielbiam! Takie ziemniaczki kojarzą mi się z latem i grillem :)
Pozdrawiam serdecznie!