Zima nie odpuszcza… niestety. Staram się, żeby chociaż nasze codzienne posiłki były kolorowe i nastrajały optymistycznie. Dziś prosta, sycąca sałatka z białą fasolą, pomidorkami i winegretem.

Ingredients
- 30 dag pomidorków koktajlowych
- puszka białej fasoli
- 2-3 szalotki
- cytryna
- szczypta pieprzu
- szczypta cukru
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- ząbek czosnku
- kilka gałązek natki pietruszki
Instructions
- Pomidorki myjemy i kroimy na ćwiartki.
- Szalotki obieramy, kroimy w cienkie plasterki.
- Fasolę odsączamy z zalewy.
- Natkę myjemy i siekamy.
- Sos przygotowujemy z oliwy, soku wyciśniętego z cytryny, rozgniecionego ząbka czosnku oraz pieprzu i szczypty cukru.
- W dużej misce mieszamy wszystkie składniki, polewamy sosem i podajemy.
2 komentarze
zjadłabym teraz porcję takiej surówki :)
Mniam, smacznie:) A ja sobie kupiłam puszkę czerwonej fasoli i myślę, jak tu ją wykorzystać. Pewnie też do jakiejś sałatki:)