Jesienna sałatka ze szpinaku, awokado, jabłka i orzeszków.

Ingredients
- duża garść listków szpinaku baby
- 1 szalotka
- 1 awokado
- 1 jabłko
- 2 łyżki nerkowców
- 1 łyżka czarnego sezamu
dressing:
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka syropu z agawy lub miodu
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- sól, pieprz
Instructions
- Szpinak myjemy i osuszamy.
- Szalotkę kroimy w piórka.
- Z awokado usuwamy pestkę i kroimy w kostkę.
- Jabłko pozostawiamy w skórce, kroimy na cienkie plasterki.
- Nerkowce grubo siekamy.
- Mieszamy.
- Przygotowujemy dressing mieszając 3 łyżki oliwy, 1 łyżeczkę octu jabłkowego, 1 łyżeczkę syropu/miodu i 0,5 łyżeczki musztardy dijon. Doprawiamy do smaku.
- Polewamy sałatkę sosem, ponownie mieszamy.
- Podajemy posypaną czarnym sezamem.