Wiosenna, zielona, lekka sałatka z chrupiącymi ziarenkami i młodymi kiełkami.

Ingredients
- 2 garście rukoli
- 1 żółta papryka
- 2 łyżki ziaren słonecznika
- kiełki (lucerny, słonecznika lub inne)
sos:
- 2 łyżki oliwy
- łyżka octu winnego białego
- pół małej cebuli
- łyżka posiekanego koperku
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
Instructions
- Przygotowujemy sos: mieszamy oliwę, ocet, posiekaną drobno cebulę, koperek, natkę oraz odrobinę soli i pieprzu.
- Paprykę kroimy w kostkę.
- Rukolę płuczemy i osuszamy.
- Mieszamy rukolę i paprykę z przygotowanym sosem, nakładamy na talerze, posypujemy ziarenkami słonecznika i kiełkami.
- Podajemy.