Szybka do przygotowania i smaczna zupa (oczywiście jeśli lubicie chrzan). Zmodyfikowany przepis ze strony kuchnia.tv.

Ingredients
- 4 kiełbasy białe lub inne
- nieduży kawałek wędzonego boczku
- mała cebula
- 3 ząbki czosnku
- 6 szklanek wody
- 3-4 łyżki chrzanu (można mniej lub więcej – zależnie od upodobań)
- szklanka gęstej śmietany
- listek laurowy
- kilka ziaren ziela angielskiego sól, pieprz
- 4 jajka na twardo
Instructions
- Do garnka włożyć kiełbasę i wędzonkę, ziele angielskie, listek laurowy, obraną, pokrojoną na ćwiartki cebulę i ząbki czosnku, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, po czym gotować na niewielkim ogniu ok. 15-20 minut.
- Dodać chrzan i śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Kiełbasę pokroić na plastry.
- Podawać z jajkami na twardo.