Bardzo gęsta i sycąca zupa na bazie filetów z kurczaka i selera naciowego. Doprawiona curry i świeżą natką pietruszki. Zgodna z dietą niskowęglowodanową.

Ingredients
- 2 filety z piersi kurczaka
- seler naciowy
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- odrobina oleju rzepakowego
- łyżka indyjskiego curry
- sól, pieprz do smaku
- natka pietruszki
Instructions
- Zagotowujemy 1,5 litry wody. Dodajemy pokrojone w niedużą kostkę filety oraz pokrojony seler naciowy.
- Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy przez kilka minut, uważając aby się nie zrumieniły. Dodajemy do zupy. Gotujemy, aż mięso i seler zmiękną.
- Miksujemy zupę na gładki krem. Doprawiamy solą, pieprzem i curry.
- Podajemy ze świeżą natką pietruszki.
3 komentarze
przepis zapewne wskazany dla matek karmiących.
A ile tego selera?
cały