Bardzo prosta do przygotowania zupa krem z zielonego groszku.

Ingredients
- opakowanie mrożonego zielonego groszku
- średnia cebula
- ząbek czosnku
- łyżka masła
- 2 ziemniaki
- 4 szklanki bulionu (np. z domowej bulionetki)
- sól, pieprz, szczypta cukru do smaku
- jogurt naturalny lub śmietana 18%
Instructions
- Cebulę i czosnek obieramy i siekamy.
- W dużym rondlu rozpuszczamy masło i szklimy cebulę i czosnek.
- Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
- Cebulę i czosnek zalewamy bulionem, dodajemy resztę warzyw.
- Gotujemy 25 minut pod przykryciem, na małym ogniu.
- Blendujemy na gładki krem.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Zabielamy śmietaną lub już na talerzu dodajemy po łyżce jogurtu naturalnego.
3 komentarze
Akurat dziś kupiłam paczkę mrożonego groszku.. chyba już wiem, co będzie na kolację ;)
Piękne, apetyczne zdjęcie :)
Zgadzam się z Majaną – apetycznie.