Mocno orzechowe muffinki. Bardzo proste do przygotowania. Kolejny trafiony przepis z książki „1000 cupcakes recipes”.

Ingredients
- 55 g mąki pszennej
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 55 g zmielonych drobno migdałów
- 110 g cukru
- 110 g masła
- 2 jajka
- 75 g grubo posiekanych włoskich orzechów
- 12 połówek orzechów włoskich do dekoracji
Instructions
- Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
- Masło rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia.
- W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, zmielonymi migdałami, posiekanymi orzechami i cukrem.
- Jajka roztrzepujemy z wystudzonym masłem. Przelewamy do suchych składników. Mieszamy tylko do połączenia się składników.
- Ciasto przekładamy do 12 foremek na muffinki. Dekorujemy połówkami orzechów włoskich. Wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy 15-20 minut.
1 komentarz
Nie ma jak muffinki :)