Delikatne, puszyste babeczki z pewnością każdemu będą smakować. Możecie dodać dowolne owoce, u mnie akurat borówki, ale robię również z jabłkami lub gruszkami. Kroję je wtedy na małe kawałki i mieszam z ciastem, albo ćwiartki jabłka lub gruszki wsadzam w środek foremki napełnionej już do połowy ciastem.

Ingredients
- 110 g mąki pszennej
- 110 g masła
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 110 g cukru
- dowolne owoce (u mnie filiżanka borówek)
Instructions
- Masło rozpuszczamy i zostawiamy do wystudzenia.
- Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem i zmielonymi migdałami.
- Jajka rozkłócamy. Dodajemy razem z wystudzonym masłem do sypkich składników. Mieszamy krótko. Dodajemy owoce i ponownie mieszamy.
- Nakładamy ciasto do foremek mniej więcej do 2/3 wysokości.
- Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 20 minut.
1 komentarz
Najprostsze, ale za to najlepsze :D