Muffinki są mocno czekoladowe, a ich zapach rozchodzący się po domu sprawia, że co chwilę ktoś zagląda mi do piekarnika.

Ingredients
- 300 g mąki
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 165 g cukru
- cukier waniliowy mały
- 140 g masła lub dobrej margaryny
- 2 jajka
- 170 ml mleka
- 150 g mlecznej czekolady (dałam 100 gramową tabliczkę)
Instructions
- W małym garnuszku rozpuszczamy i studzimy masło.
- Czekoladę drobno siekamy.
- Mieszamy w misce wszystkie suche składniki.
- Do masła wlewamy mleko, wbijamy jajka i dokładnie mieszamy.
- Łączymy suche z mokrymi, mieszając tylko do połączenia się składników.
- Napełniamy 12 foremek do muffinków (do ok. ¾ wysokości).
- Pieczemy przez 25-30 minut w 190 stopniach.