Wytrawne muffinki z serem feta, suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami. Idealne na śniadanie. Pyszne na ciepło prosto z piekarnika a także na zimno. Po upieczeniu pełnej porcji (czyli 12 sztuk) mamy gotowe śniadanie na następny dzień do szkoły czy pracy. Muffinki są dość wilgotne, więc konieczne jest użycie papilotek.

Ingredients
- pół szklanki pokrojonego w plasterki pora
- ząbek czosnku
- 6 suszonych pomidorów z oliwy
- 12 czarnych oliwek
- 80 g sera feta
- 3 jajka
- pół szklanki kwaśnej śmietany
- 1/3 łyżeczki soli
- szczypta czarnego pieprzu
Instructions
- Mieszamy por z odsączonymi z oliwy i pokrojonymi w paseczki pomidorami oraz drobno posiekanym ząbkiem czosnku.
- Jajka roztrzepujemy ze śmietaną, dodajemy sól, szczyptę pieprzu oraz rozkruszony drobno ser feta. Mieszamy wszystkie składniki z wyjątkiem oliwek.
- Foremki do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy porcje ciasta.
- Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy, aż masa się zetnie a wierzch przyrumieni, około 20 – 25 minut.
1 komentarz
Połączenie smaków w moim guście.:)Wyglądają bardzo smacznie.:)