Pyszne kanapeczki na dwa ugryzienia. Połączenie delikatnej, słodkiej gruszki i wyrazistego w smaku sera z niebieską pleśnią. Fajnie pasują na wieczorne spotkanie z przyjaciółmi – ładnie prezentują się na stole i wszystkim (no może prawie wszystkim) smakują :)

Ingredients
- duuuża bagietka
- 2 gruszki
- trójkącik sera z niebieską pleśnią
- listki rukoli
- kilkanaście połówek orzechów włoskich
- oliwa
Instructions
- Bagietkę kroimy na kromeczki grubości około dwóch centymetrów. Gruszki myjemy, osuszamy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na plasterki o grubości mniej więcej trzech milimetrów.
- Patelnię grillową natłuszczamy smarując ją łyżką oliwy. Rozgrzewamy ją i układamy na niej kromeczki bagietki i plasterki gruszek. Grillujemy z jednej i drugiej strony. Odkładamy do wystudzenia.
- Na talerzu układamy bagietkę. Na każdej kromeczce kładziemy plasterek gruszki, plasterek sera, listek rukoli i pół orzecha włoskiego.
3 komentarze
Są niesamowicie eleganckie :)
Cudownie podane … a w smaku na pewno obłędne:)
Bardzo apetyczna kanapka!
:)