Proste w przygotowaniu, smaczne i efektownie wyglądające. Teraz w sezonie pomidory są aromatyczne i pyszne, więc wykorzystujmy je jak najczęściej. Faszerowane są świetnym pomysłem na przekąskę dla gości czy ciepłą kolację we dwoje.

Ingredients
- 3 duże pomidory
- pół szklanki tartej bułki
- 1 ząbek czosnku
- 1/4 szklanki drobno posiekanych świeżych liści bazylii
- świeżo zmielony czarny pieprz
- pół szklanki startego parmezanu
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
Instructions
- Pomidorom odcinamy górne części i wydrążamy środki.
- W misce mieszamy bułkę, czosnek, bazylię, odrobinę pieprzu, parmezan i oliwę.
- Nadziewamy pomidory przygotowanym farszem i przykrywamy odciętymi częściami.
- Zapiekamy przez 30 minut.
4 komentarze
pyszniutki środek :) pomidorek z zapiekanym serkiem musi pysznie smakować!! i ziółka do tego no no byłyby wspaniałe na kolacyjkę :)
uwielbiam pomidory pod każdą postacią, a tu wyglądają prześlicznie. jestem fanką przerónych nadziewnych warzyw, fajnie się je je i ciekawie mieszają się smaki. mniam mniam, piąteczka z plusem
Ja pomidorki zawsze nadziewam ryżem i mięsem, ale chyba czas wypróbować z czymś innym :)
Ja zamierzam wypróbować ten przepis bo zapowiada się rewelacyjnie