Nigdy wcześniej nie wykorzystywałam pora w żadnej innej postaci niż w zupie i bardzo żałuję. Zapach zapiekanki wręcz przeszkadzał mi w robieniu zdjęć, a smak był rewelacyjny!

Ingredients
- 2 młode pory
- 6 plastrów piersi indyczej lub szynki
- 6 łyżek tartego ementalera
- olej do smażenia
- sól
- sproszkowana czerwona papryka
Instructions
- Pory oczyszczamy, myjemy i kroimy na 3 części. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 10 minut.
- Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy pory, zdejmujemy z ognia.
- Każdy kawałek pora zawijamy w plaster szynki. Układamy na patelni i posypujemy startym żółtym serem.
- Patelnię przykrywamy i smażymy na małym ogniu, aż ser się roztopi. Przed końcem smażenia, posypujemy delikatnie sproszkowaną papryką.
- Ruloniki podajemy z puree ziemniaczanym.