Takie szaszłyki możemy przygotować na grilla w gronie znajomych lub upiec na blaszce w piekarniku.

Ingredients
- 2 małe cukinie
- 2 filety z piersi z kurczaka
- 2 łyżki musztardy
- 4 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- łyżeczka ziół prowansalskich
Instructions
- Piersi z kurczaka kroimy na nieduże kawałki.
- Przygotowujemy marynatę – w średniej wielkości misce mieszamy oliwę z musztardą i ziołami prowansalskimi, dodając do smaku pieprzu i soli. Kurczaka dokładnie mieszamy z marynatą, przykrywamy i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
- Cukinię kroimy w grube plastry.
- Nabijamy na przemian cukinię i mięso na zwilżone wodą patyczki do szaszłyków.
- Szaszłyki układamy na ruszcie grilla lub natłuszczonej blaszce. Możemy jeszcze delikatnie posolić.
- Pieczemy obracając od czasu do czasu.
5 komentarzy
Jak dla mnie rewelacja!:))
Bardzo efektownie wygladaja – zdjecie jest boskie! Lubie marynaty na bazie musztardy.
Piękne zdjęcie i ciekawe szaszłyki :) Z chęcią bym się skusiła!
Pacha! Szaszlyki wygladaja rewelacyjnie. A ze ja uwielbiam cukinie to poprosze od razu dwa :)
Właśnie takie zrobiłem – tylko dodałem jeszcze papryki (bo uwielbiam grilowaną) – wyszły super. a najważniejsze jest to że bez przyprawy taki szaszłyk smakuje lepiej niż z przyprawami