Propozycja śniadania lub kolacji podczas diety niskowęglowodanowej.

Ingredients
- o,5 kg wątróbek drobiowych
- 0,5 kg filetów z piersi indyka lub kurczaka
- duża cebula
- 2 jajka
- sól, pieprz
- łyżeczka majeranku
- spora szczypta mielonej gałki muszkatołowej
- łyżka oliwy lub oleju lnianego
Instructions
- Filety kroimy w kostkę, wątróbkę na mniejsze kawałki.
- Cebulę siekamy.
- Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę. Dodajemy mięso, smażymy przez chwilę, mieszając. Dodajemy trochę wody, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu, pod przykryciem 15 minut.
- Przekładamy zawartość patelni do robota kuchennego z założonym mieszadłem i nożem i miksujemy (zamiast tego możemy podduszone mięso zemleć w maszynce do mięsa). Dodajemy jajka i przyprawy i dokładnie mieszamy.
- Przekładamy masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50 minut.
3 komentarze
uwielbiam domowy pasztet, ten wygląda wspaniale :)
Zrobiłam i wyszedł pyszny.Dodałam kilka pieczarek które znalazłam w lodówce oraz kilka płatków chili.
Polecam!
ciekawa propozycja