Jajka z wyrazistym w smaku farszem z sera pleśniowego.

Ingredients
- 5 jajek
- 100 g sera z niebieską pleśnią
- 4 łyżki majonezu
- liście szpinaku do dekoracji
Instructions
- Jajka gotujemy na twardo. Ja wkładam je do zimnej wody i gdy zaczyna się gotować nastawiam minutnik na 8 minut. Następnie przelewam jajka zimną wodą i odkładam.
- Jajka obieramy i kroimy na połówki. Za pomocą małej łyżeczki delikatnie wyciągamy żółtka. Przekładamy żółtka do blendera, dodajemy pokruszony ser pleśniowy oraz majonez. Blendujemy na gładką masę.
- Przygotowany farsz nakładamy na połówki jajek za pomocą łyżeczki lub szprycy.
- Jajka faszerowane podajemy na przykład na liściach szpinaku.
2 komentarze
Wyglądają bardzo smacznie ! :)
częstuj się ;)