Pyszny, kremowy, pełen bakalii deser, lepszy od wszystkich serników. I nie wymaga pieczenia!

Ingredients
- 80 dag świeżego sera pełnotłustego
- 6 żółtek
- 2 kostki prawdziwego masła
- 1,5 szklanki cukru pudru
- laska wanilii
- 2 szklanki śmietany 30%
- 20 dag owoców kandyzowanych, suszonych moreli, skórki pomarańczowej
- 20 dag orzechów i migdałów
Instructions
- Ser dokładnie rozcieramy drewnianą pałką.
- Strąk wanilii rozcinamy wzdłuż i czubkiem noża wydrążamy ze środka miąższ.
- Ser ucieramy dodając małymi porcjami miękkie masło. Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym żółtku i niewielkiej porcji cukru pudru. Pod koniec ucierania dodajemy miąższ z wanilii i wlewamy powoli śmietanę.
- Gdy masa będzie miała jednolitą, kremową konsystencję wsypujemy owoce kandyzowane, bakalie, orzechy i pokrojone w paseczki suszone morele. Dokładnie mieszamy.
- Paschę przekładamy na sito wyłożone gazą.
- Sito stawiamy na garnku lub misce, aby woda mogła ściekać. Wstawiamy do lodówki na 12 godzin.
- Przed podaniem przekładamy na talerz.