Deser, który może umilić walentynkowy wieczór :) Przepis z listopadowych warsztatów w Unileverze.
A kolejne warsztaty już w czwartek, więc pod koniec tygodnia zapraszam na relację na blogu.

Ingredients
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 100 ml śmietany do ubijania
- 10 g żelatyny
- 100 ml musu z mango
- 50 ml tequili srebrnej
- 250 g ananasa
- kilka gałązek mięty
- pół limonki
Instructions
- Ananasa obierz, pokrój w kostkę, zasyp cukrem brązowym, zalej tequilą i sokiem z limonki, posyp skórką otarta z limonki. Wszystko razem posyp pokrojoną drobno mięta. Owoce odstaw na bok.
- Jogurt wymieszaj z musem mango i połącz z bitą śmietaną z cukrem. W tak powstałym musie rozprowadź rozpuszczoną w 2 łyżkach wody żelatynę.
- Flan rozlej w naczynia wstaw do lodówki aby stężało.
- Podawaj z marynowanym ananasem ułożonym na wierzchu flanu.
4 komentarze
Wygląda rewelacyjnie!
Pyszny deserek :)
do zobaczenia :)
Jaki fajny pomysł! :)